miercuri, 21 ianuarie 2015

Ingredientele din bucatarie sunt un adevarat miracol pentru organism!



Cu totii ne dorim o piele sanatoasa si un par stralucitor. Iata cateva trucuri la care putem sa apelam cu ajutorul ingredientelor din bucatarie:

Exfolierea fetei:

Bicarbonatul de sodiu


Produsele din comert de curatare a pielii sunt si ele bune, dar o varianta mult mai ieftina este reprezentata de bicarbonatul de sodiu. Granulele micute ajuta la indepartarea celulelor moarte si sunt blande cu orice tip de piele. In plus, au si rol antiseptic, astfel incat te feresc de eruptii.


Fa o pasta groasa din 4 lingurite de bicarbonat de sodiu si una de apa, lasa sa se aseze pentru 2 minute si apoi aplica pe fata cu miscari circulare. Dupa 3 minute, indeparteaza cu apa calduta si la sfarsit

spala cu apa rece, pentru ca porii sa se inchida. Aplica apoi ulei vegetal pentru hidratare (gasesti mai jos o lista in functie de tipul tenului tau).
Un mic secret: bicarbonatul de sodiu se poate folosi si pentru albirea si curatarea dintilor!

Lamaile indeparteaza celulele moarte

Daca ai pielea uscata si se exfoliaza, citricele te vor ajuta sa te exfoliezi si sa scoti la iveala pielea de dedesubt, sanatoasa si radianta. Taie o felie de lamaie in jumatate si freaca de piele. Vei vedea imediat diferenta.

*
Exfolierea corpului:

Cafeaua amelioreaza celulita

Nu arunca zatul de la cafeaua facuta de dimineata, ci pastreaza-l pentru seara, cand vei face un scrub si iti vei exfolia pielea, pentru ca ea sa devina mai fina si mai catifelata.
Fa asta o data sau de doua ori pe saptamana, cand esti sub dus.

Taratele si cerealele

Pentru o exfoliere blanda a intregului corp foloseste cerealele sau taratele sub dus. Exfolierea pielii face ca aceasta sa devina mult mai fina prin masaj si va arata mult mai sanatoasa. Taratele si cerealele se mai folosesc si pentru a face in casa sapun exfoliant.
Dupa exfolierea intregului corp se recomanda hidratarea pielii.

*
Hidratarea pielii si a parului:

Uleiul de cocos un miracol
Daca nu stiai, acum sigur stii ca uleiul de cocos nu este bun numai pentru gatit ci este un miracol pentru piele si par. Poti folosi uleiul de cocos pentru a te hidrata pe intregul corp in sezonul rece iar pentru par, dupa baie poti pune foarte putin in palma si sa il intinzi pe toata lungimea parului (fara a atinge radacinile).

Il mai poti folosi cu success si la plaja pentru a inlocui uleiul de plaja din comert. Se recomanda folosirea lui impreuna cu o crema de plaja cu protectie solara pentru ca uleiul de cocos nu te poate proteja impotriva razelor UV.

*
Reducerea ridurilor:

Uleiuri antirid

Stiu ca vrei sa scapi de riduri sau sa le previi intr-un mod cat mai natural, de aceea iti voi prezenta cateva uleiuri din bucatarie pe care le poti folosi pe fata in functie de tipul tenului tau:

Pentru ten uscat:
-ulei de migdale dulci, ulei de arahide, ulei din germeni de grau, ulei de migdale, ulei de avocado;
Pentru ten mixt/gras:
-ulei din seminte de struguri, ulei de susan, ulei de cocos.

*
Tratarea acneei:

Menta

Aceasta planta poate sa te ajute sa scapi de acnee sau sa-ti ameliorezi problema. Compusii continuti de menta reduc inflamatiile si roseata, au efect astringent si elimina excesul de sebum.
Acopera locul afectat cu menta si lasa asa cateva minute, de doua ori pe zi.

Bicarbonatul de sodiu

Amesteca bicarbonatul de sodiu cu apa pana devine o pasta si aplic-o pe zonele cu acnee. Las-o sa actioneze 10 min. apoi spala cu apa calduta.

Fulgii de ovaz

Macina o mana de fulgi de ovaz si amesteca-l cu apa pana devine o pasta usor de intins. Las-o sa actioneze aproximativ 10-15 minute apoi clateste cu apa calda.

*
Patrunjelul face cearcanele sa dispara

Te lupti de ani de zile cu cearcanele, care iti dau un aspect obosit? Patrunjelul este bogat in vitamina K, un nutrient care, atunci cand este aplicat topic, previne aparitia suparatoarele cercuri negre de sub ochi.
Fa o masca dintr-o legatura de patrunjel tocat si 2 linguri de iaurt si aplica pe locul afectat, lasand-o sa actioneze pentru 20 de minute. Clateste apoi cu apa calduta.

*


Demachierea fetei:
Sapunul vegetal
Primul pas pentru curatirea tenului este demachierea. Trebuie sa iti speli tenul dimineata si seara, indiferent daca ai folosit machiaj sau nu. Pentru aceasta procedura cele mai indicate sunt sapunurile vegetale facute in casa.
Sapunurile vegetale, dupa cum le spune si denumirea, sunt facute doar din grasimi vegetale ( grasimile animale pot astupa porii si apare acneea) si bineintele fara produse chimice. Ele sunt foarte bune de asemenea si pentru par.
Aceste sapunuri naturale ti le poti prepara tot cu ingrediente din bucataria ta numai ca necesita cateva cunostinte in acest domeniu si dureaza un timp, sau le poti achizitiona dintr-o sursa de incredere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu