vineri, 24 aprilie 2015

GELATINA – secretul unui TEN fara RIDURI si al unui PAR mai REZISTENT (cum sa o folosesti)



Unele femei isi injecteaza in pielea fetei colagen, pentru intinderea ridurilor si pentru a dobandi un aspect mai tanar. Gelatina este practic pulbere de colgen. Contine foarte multa glicina, un aminoacid din colagen, care imbunatateste elasticitatea pielii, o face mai fina si cu mai putine riduri, vergeturi si celulita, iar folosita extern, este benefica chiar si pentru par!
                                     



Gelatina este o substanta lichida sau solida, fara gust, culoare sau miros, fabricata din colagen (o proteina gasita din abundenta in interiorul oaselor, cartilajelor, tesuturilor, pielii si vaselor de sange ale animalelor). Consumul de gelatina ajuta la inlocuirea nivelului de colagen din piele, care incepe sa scada o data cu inaintarea in varsta, prevenind astfel aparitia ridurilor si lasarea pielii.

Gelatina creste productia de colagen


Atunci cand ingeram gelatina, aceasta ajunge direct in fluxul sanguin, si de acolo in tesuturile conjunctive, inclusiv in piele, unde stimuleaza si mai mult productia de colagen. Efectul in timp este diminuarea ridurilor si a liniilor fine.

Cercetatorii de la Universitatea de Agricultura si Tehnologie din Tokio au realizat un studiu care a aratat ca soarecii expusi la raze ultraviolete care au fost hraniti cu colagen nu au prezentat o reducere a colagenului din piele (comparativ cu soarecii expusi la raze UV care au pezentat o scadere de 5% a nivelului de colagen), ci din contra, au avut parte de o crestere a colagenului cu 17%.

Pentru uz extern

 

Masca de par cu gelatina


Gelatina este prezenta in multe produse cosmetic, inclusiv in cele pentru ingrijirea parului. Asadar, daca vreti sa aveti un par mai puternic, mai rezistent si laminat, faceti o simpla masca capilara cu gelatina!

Aveti nevoie de:
1 plic de gelatina;
2 linguri de lapte sau apa;
2 linguri de balsam de par.

Incalziti laptele sau folositi apa fierbinte si amestecati cu gelatina pana ce aceasta se dizolva. Lasati-o putin sa se raceasca si apoi adaugati balsamul de par si amestecati iar. Compozitia rezultata va fi ca un gel.

Aplicati masca pe parul ud, de la radacini catre varfuri (nu este nevoie sa spalati parul inainte pentru ca il veti spala la final oricum). Mai puteti adauga apa calda pe parcurs daca masca este prea groasa. Daca aveti par gras, nu aplicati masca pe radacini.

Infasurati parul intr-o casca de dus sau o punga de plastic iar apoi intr-un prosop si lasati sa actioneze de la 30 minute, chiar pana la o ora, dupa care spalati parul cu sampon.


Masca de fata cu gelatina



Inainte de toate, primul pas este demachierea. Curatati bine tenul, pielea gatului si decolteul ca sa fiti sigura ca ati indepartat toate urmele de machiaj si praf. De indata ce ati curatat pielea, treceti la prepararea si aplicarea mastii.

Puneti 60 g de gelatina intr-o jumatate de cana de apa fierbinte, amestecati bine si apoi adaugati 50 ml de suc de lamaie. Aplicati amestecul pe fata cu un disc de bumbac sau cu putina vata. Clatiti cu apa calduta dupa 10-15 minute.


Exfoliant pentru ten


Amestecati jumatate de lingurita de pulbere de gelatina cu jumatate de lingurita de malai si aplicati amestecul pe fata uda, masand usor pielea. Clatiti dupa cateva minute cu apa calduta.

Curatarea porilor si indepartarea punctelor negre


Amestecati o lingura de pudra de gelatina cu o lingura de lapte si incalziti compozitia putin. Aplicati pasta obtinuta pe zona nasului si lasati-o sa actioneze 10 minute, apoi clatiti cu apa calduta.

Cura interna cu gelatina

Gelatina isi exercita cel mai bine efectele de infrumusetare asupra pielii atunci cand o consumam intern. Studiile au confirmat beneficiile consumului de gelatina, atat pentru oase cat si pentru unghii, piele si par. Gelatina are un efect de consolidare si tonifiere remarcabil.

Cum se consuma


Pentru rezultate bune se consuma cate 2 lingurite de gelatina granule pe zi (fara arome si neindulcita). Granulele se adauga intr-o jumatate de pahar de apa, suc de fructe, iaurt, cafea, ceai verde, smoothie sau orice alta bautura fara alcool.

Daca doriti sa o adaugati in cafeaua de dimineata, mai intai trebuie sa o preparati. Puneti granulele de gelatina intr-o ceasca goala si turnati peste ele apa rece cat sa le acopere. Amestecati cu o lingurita pana cand se dizolva complet, apoi adaugati cafeaua si amestecati bine. Daca beti cafeaua fierbinte, nu veti simti gelatina. Daca o lasati sa se raceasca, aceasta se va transforma in jeleu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu