Unele femei isi injecteaza in pielea fetei colagen, pentru intinderea ridurilor si pentru a dobandi un aspect mai tanar. Gelatina este practic pulbere de colgen. Contine foarte multa glicina, un aminoacid din colagen, care imbunatateste elasticitatea pielii, o face mai fina si cu mai putine riduri, vergeturi si celulita, iar folosita extern, este benefica chiar si pentru par!
Gelatina este o substanta lichida sau solida, fara gust, culoare
sau miros, fabricata din colagen (o proteina gasita din abundenta in interiorul
oaselor, cartilajelor, tesuturilor, pielii si vaselor de sange ale animalelor).
Consumul de gelatina ajuta la inlocuirea nivelului de colagen din piele, care
incepe sa scada o data cu inaintarea in varsta, prevenind astfel aparitia
ridurilor si lasarea pielii.
Gelatina creste productia de colagen
Atunci cand ingeram gelatina, aceasta ajunge direct in
fluxul sanguin, si de acolo in tesuturile conjunctive, inclusiv in piele, unde
stimuleaza si mai mult productia de colagen. Efectul in timp este diminuarea
ridurilor si a liniilor fine.
Cercetatorii de la Universitatea de Agricultura si
Tehnologie din Tokio au realizat un studiu care a aratat ca soarecii expusi la
raze ultraviolete care au fost hraniti cu colagen nu au prezentat o reducere a colagenului
din piele (comparativ cu soarecii expusi la raze UV care au pezentat o scadere
de 5% a nivelului de colagen), ci din contra, au avut parte de o crestere a
colagenului cu 17%.
Pentru uz extern
Masca de par cu gelatina
Gelatina este prezenta in multe produse cosmetic, inclusiv in
cele pentru ingrijirea parului. Asadar, daca vreti sa aveti un par mai
puternic, mai rezistent si laminat, faceti o simpla masca capilara cu gelatina!
Aveti nevoie de:
1 plic de gelatina;
2 linguri de lapte sau apa;
2 linguri de balsam de par.
Incalziti laptele sau folositi apa fierbinte si amestecati
cu gelatina pana ce aceasta se dizolva. Lasati-o putin sa se raceasca si apoi
adaugati balsamul de par si amestecati iar. Compozitia rezultata va fi ca un
gel.
Aplicati masca pe parul ud, de la radacini catre varfuri (nu
este nevoie sa spalati parul inainte pentru ca il veti spala la final oricum). Mai
puteti adauga apa calda pe parcurs daca masca este prea groasa. Daca aveti par gras, nu aplicati masca pe radacini.
Infasurati parul intr-o casca de dus sau o punga de plastic
iar apoi intr-un prosop si lasati sa actioneze de la 30 minute, chiar pana la o
ora, dupa care spalati parul cu sampon.
Masca de fata cu gelatina
Inainte de toate, primul pas este demachierea. Curatati bine tenul, pielea gatului si decolteul ca sa fiti sigura ca ati indepartat toate urmele de machiaj si praf. De indata ce ati curatat pielea, treceti la prepararea si aplicarea mastii.
Puneti 60 g de gelatina intr-o jumatate de cana de apa
fierbinte, amestecati bine si apoi adaugati 50 ml de suc de lamaie. Aplicati amestecul
pe fata cu un disc de bumbac sau cu putina vata. Clatiti cu apa calduta dupa
10-15 minute.
Exfoliant pentru ten
Amestecati jumatate de lingurita de pulbere de gelatina cu
jumatate de lingurita de malai si aplicati amestecul pe fata uda, masand usor
pielea. Clatiti dupa cateva minute cu apa calduta.
Curatarea porilor si indepartarea punctelor negre
Amestecati o lingura de pudra de gelatina cu o lingura de
lapte si incalziti compozitia putin. Aplicati pasta obtinuta pe zona nasului si
lasati-o sa actioneze 10 minute, apoi clatiti cu apa calduta.
Cura interna cu gelatina
Gelatina isi exercita cel mai bine efectele de infrumusetare asupra pielii atunci cand o consumam intern. Studiile au confirmat beneficiile consumului de gelatina, atat pentru oase cat si pentru unghii, piele si par. Gelatina are un efect de consolidare si tonifiere remarcabil.Cum se consuma
Pentru rezultate bune se consuma cate 2 lingurite de gelatina
granule pe zi (fara arome si neindulcita). Granulele se adauga intr-o jumatate de pahar de
apa, suc de fructe, iaurt, cafea, ceai verde, smoothie sau orice alta bautura
fara alcool.
Daca doriti sa o adaugati in cafeaua de dimineata, mai intai
trebuie sa o preparati. Puneti granulele de gelatina intr-o ceasca goala si
turnati peste ele apa rece cat sa le acopere. Amestecati cu o lingurita pana
cand se dizolva complet, apoi adaugati cafeaua si amestecati bine. Daca beti
cafeaua fierbinte, nu veti simti gelatina. Daca o lasati sa se raceasca,
aceasta se va transforma in jeleu.
Sursa articolului: http://lataifas.ro/frumusete/66160/gelatina-secretul-unui-ten-fara-riduri-cum-sa-o-folosesti/#
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu