vineri, 20 martie 2015

Credeati ca stiti tot despre sarea de mare si sarea de Himalaya?



Despre sare si sapunuri naturale fabricate manual


Stiati ca puteti pune sare de mare in sapunurile naturale? Sarea ii da sapunului patru caracteristici distincte: o spuma foarte fina cu bule mici, un sapun tare, sapunul nu va usca pielea, si va fi un fin exfoliant. Cand am facut pentru prima data un sapun cu sare marina si l-am incercat, am fost placut surprinsa – sincer, a fost ca nici un alt sapun pe care il folosisem pana atunci.



Cand va ganditi la ‘natural’, ar trebui sa va ganditi la sare. Acest compus este foarte important pentru istoria noastra. Unde am fi fara sare? Marea majoritate a sarii de masa este iodata pentru sanatatea noastra si pentru a preveni gusa. Sarea de mare naturala este colectata direct din ocean si contine urme de alte minerale care dau diferite arome cand aceasta este folosita la gatit. Cea mai densa sare minerala poate fi gasita in Marea Moarta. Oamenii calatoresc din toate colturile lumii in acest minunat loc doar pentru a se imbaia in aceste ape si pentru a face tratament cu namolul ‘magic’ din Marea Moarta. Nivelul ridicat de minerale si sare este foate detoxifiant pentru piele.

Acum sa ne intoarcem la sapunurile cu sare. Spuma este foarte diferita fata de oricare alt sapun facut in casa. Spuma are o textura foarte fina si este nemaipomenita pentru barbierit sau pentru folosirea zilnica.


Am folosit pentru mult timp sapunul cu sare si nu mi-a uscat pielea. Sarea folosita este foarte fina si actioneaza ca un exfoliant delicat, indepartand pielea uscata de fiecare data. Uleiul de cocos hidrateaza pielea dupa exfoliere si pastreaza umiditatea.

Cand faceti un sapun cu sare, acesta trebuie sa contina neaparat ulei de cocos, si nu mai putin de 80%. Cei care fac sapunuri naturale stiu ca un procent mare de ulei de cocos are coeficientul de spalare foarte ridicat si poate usca pielea. In orice caz, in prezenta sarii de mare si a unui adaos de uleiuri mai hidratante ca cele masline sau avocado, procesul de ‘uscare a pielii’ este inversat! Cum sarea exfoliaza celulele moarte de la nivelul pielii, asa uleiul de cocos hidrateaza in urma ei pielea si retine umiditatea pielii. Sapunul cu sare este perfect pentru barbati la barbierit, pentru pielea cu probleme, iritatii, eczeme, cosuri.

Datorita celor doua ingrediente principale, sarea si uleiul de cocos, veti avea un sapun mai tare si nu va mai fi lipicios intre folosiri. Isi va pastra duritatea si va ramane solid. Avand in vedere ca din cauza sarii este un sapun mai dur si se usuca mai repede, trebuie sa il taiem mai devreme decat sapunurile obisnuite. Daca il lasati prea mult la uscat riscati sa se sfarame cand il taiati cu cutitul.
 

Pe langa sarea fina de mare mai putem folosi cu succes si sarea roz de Himalaya.

Sarea de Himalaya conține 84 de minerale și oligoelemente din cele 92 ce se găsesc în organism. Printre mineralele conținute de sarea roz de Himalaya se numără: mangan, fier, calciu, potasiu, magneziu. Clorura de sodiu este prezentă însă într-o cantitate foarte mică, astfel încât nu afectează organismul. Sarea roz de Himalaya este o sare pura, obtinuta prin extractie manuala din mina, si este considerata cea mai pura forma de sare disponibila. Cristalele de sare au o gama variata de culori incepand de la alb pur pana la diferite nuante de roz, pana la rosu inchis, datorita continutului bogat in minerale si fier.

Sarea roz de Himalaya este folosita cu succes in bucatarii de top, spa-uri, profesionisti si terapeuti din domeniul sanatatii sau de catre persoane fizice pentru proprietatile nutritive si terapeutice deosebite. Poate fi folosita pentru a stimula circulatia, a va relaxa, a scadea tensiunea arteriala, a calma durerile musculare si a elimina toxinele din organism. Folositi cu incredere sarea roz de Himalaya in retetele de sare de baie, body scrub-uri preparate in casa (pentru pielea sensibila se recomanda o data pe saptamana), aromoterapie sau sapun de acasa.

Sapunurile cu sare nu se folosesc ca sapunurile obisnuite, dand cu ele direct pe piele, ci se face spuma in palme si ne spalam cu avea spuma. La final nu dam cu crema imediat, mai intai tamponam pielea cu un prosop moale, iar abia dupa cateva minute, cand pielea s-a uscat foarte bine, dam cu o crema hidratanta. Trebuie sa urmam acesti pasi pentru a ne bucura in totalitate de beneficiile acestui sapun.

Sper ca v-am starnit catusi de putin curiozitatea si sa incercati macar o data un sapun natural cu sare de baie sau Himalaya.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu