duminică, 8 februarie 2015

Afla cat de simplu poti tine la distanta alergiile provocate de chimicalele care ne inconjoara la tot pasul!

Majoritatea ne confruntam in zilele noastre cu tot felul de alergii, acestea fiind in mare parte provocate de produsele pe care le folosim zilnic din cauza continutului chimic. Alergiile se manifesta cutanat sau prin rinite, la nivel olfactiv. Persoanele care se confrunta cu alergii cunosc faptul ca alergiile din pacate nu se vindeca, ci se tin doar sub control. Acest lucru se poate face prin evitarea contactului cu alergenii la care suntem sensibili.

Ce putem face?

 

Alimentatia:

 

Cu totii stim ca alimentatia are un rol foarte important in ameliorarea simtomelor neplacute ale alergiilor, asadar, primul pas ar fi alimentatia sanatoasa si o detoxifiere a organismului, evitand bineinteles alimentele care contin alergeni (pentru a descoperi alimentele care iti pot provoca alergii consulta medicul alergolog pentru un tratament corespunzator). Pornind din interior catre exterior putem scapa de problemele cauzate de alergii.





Factorii externi:

 

Desigur, cele mai multe alergii sunt provocate de diversi factori externi cum ar fi: cosmetice, tesaturi, detergenti, polen, mucegai, unele medicamente, animale de companie, praf si lista poate continua. Acestea ne pot provoca serioase leziuni la nivelul pielii, rinite alergice, si in cele mai grave cazuri pot provoca soc anafilactic. Ce putem face este sa consultam medicul alergolog ca sa ne spuna in urma unor teste la ce substante suntem alergici si sa le eliminam din uzul zilnic.




Nu putem sa renuntam sa curatam si sa dezinfectam casa pentru ca suntem alergici, dar ce putem face este sa folosim produse naturale pentru a le inlocui pe cele care ne fac rau. Eu am gasit solutia perfecta pentru a inlocui detergentii casnici pe care ii gasim in comert.

DIY - Sapun lichid natural

Sapunul natural lichid este solutia perfecta pentru a inlocui produsele de curatenie pe care le gasim in comert. Va voi arata mai jos cat de simplu este sa ti-l prepari chiar tu acasa!

De ce ai nevoie:

-sapun natural;
-apa clocotita;
-uleiuri esentiale;
-un mixer vertical pentru a transforma mai usor sapunul in solutie (recomand folosirea unui blender special pe care sa il folosesti doar pentru aceasta operatiune);
-maxim 30 min din timpul tau.


Iata cum procedam:

Se ia sapunul si se da prin razatoare ca sa se topeasca mult mai usor ( putem folosi cu succes si toate resturile de sapun natural ramase de la folosinta).


Punem fulgii de sapun intr-un vas peste care turnam apa clocotita cate putin si mixam pana ajunge la consistenta dorita (nu trebuie sa fie foarte groasa pentru ca solutia se mai ingroasa in timp dupa racire).

Dupa ce solutia a ajuns la consistenta dorita, o lasam putin sa se mai raceasca si adaugam uleiul esential preferat, apoi amestecam bine. Turnam solutia rezultata in sticle mai mari pentru depozitare, iar pentru folosire punem in sticle cu pulverizator.

De-a lungul timpului solutia se mai poate ingrosa, asa ca tot ce tebuie sa faci este sa torni peste solutia ingrosata niste apa fierbinte si sa amesteci.



Cu aceast sapun lichid poti curata baia si bucataria (poate fi folosita si pentru a spala vesela, dar pentru asta prepara-ti o solutie separat care sa nu contina uleiuri esentiale), pardoseala. Pentru pardoseala se foloseste solutia diluata in apa, iar pentru extra parfum mai poti adauga ulei esential dupa bunul plac.



Este foarte simplu si la indemana oricui sa isi prepare aceasta solutie naturala cu intrebuintari multiple si care nu ne face rau! Si sa nu mai spun de spuma pe care o face aceasta solutie minunataaaa!


Daca suferi de vreo alergie consulta medicul alergolog pentru a-ti face testele cutanate si pentru un tratament specific alergiei de care suferi. Aceste informatii nu te scutesc de vizita la doctor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu