vineri, 20 februarie 2015

Puterea cafelei: Invata cum sa o folosesti in beneficiul sanatatii tale!



Sapunul exfoliant cu cafea - care sunt beneficiile sapunului tau obisnuit vs. sapunul natural cu cafea?

Stiai ca sapunul pe care il folosesti in mod regulat este daunator? Ingredientele daunatoare precum alcoolul, aluminiul, grasimile animale, colagenul, dioxina, parabenii sunt doar cateva dintre componentele care produc sapunul obisnuit pe care il folosesti zilnic. Asigura-te  ca sapunul pe care il folosesti pe pielea ta este facut cu ingrediente naturale pentru ca absorbim 60% din ce aplicam pe piele (vezi la finalul articolului lista cu ingrediente de evitat).
Iti recomand sa il cumperi din surse sigure, sau sa ti-l faci chiar tu acasa!

Este bun sapunul exfoliant pentru tine?
Se spune ca sapunurile cu cafea sunt absorbite in piele in timpul dusurilor matinale. Din acest motiv se recomanda in general cafeaua organica. Unul dintre beneficiile majore al folosirii sapunului cu cafea este reducerea riscului aparitiei cancerului de piele. Un studiu facut pe un grup de soareci fara par arata ca, dupa expuneri severe la radiatii ultraviolete timp de 20 zile, soarecii care au avut cafeina aplicata pe piele au avut mai putin de 50% tumori pe piele, fata de soarecii care nu au primit doza de cafeina pe piele. Studiul a demonstrat ca celulele anormale care pot cauza cancer chiar au fost distruse de cafeina.

Ce altceva ar trebui sa mai stii despre sapunul natural cu cafea?!
Tine in permanenta un sapun in apropierea chiuvetei, te va ajuta. Va indeparta mirosurile de pe mainile tale. Mirosul de ceapa, usturoi, ba chiar si senzatia de ardere produsa de ardeiul iute sau mirosul de peste vor disparea de pe maini. Daca nu ai vreun sapun cu cafea la indemana poti folosi zatul de cafea ramas in filtrul de la cafeaua ta de dimineata.

Te poate ajuta sapunul exfoliant in lupta cu celulita?
Cafeina este prezenta in aproape toate tipurile de suplimente pentru diete si produse anticelulitice de pe piata. Cafeina ajuta fluxul sanguin si actioneaza ca un diuretic. Sapunul cu cafea trebuie sa contina zat de cafea care ajuta la exfolierea si masajul pielii. Masand si frecand intens zonele dorite ale pielii se vor “sparge” celulele de grasime si vor fi reduse mult mai rapid inesteticele denivelari cauzate de celulita.

Ce alte beneficii mai aduce sapunul cu cafea?
Folosind sapunul cu cafea pe fata te poate ajuta sa scapi de liniile fine si de riduri si de asemenea daca ai rozacee, te va ajuta prin contractarea vaselor de sange, pastrand astfel culoarea normal a obrajilor. Daca nu ai vreun sapun cu cafea in apropiere, poti folosi zatul de la cafeaua ta zilnica. Sapunul cu cafea lasa pielea mult mai fina si o curata de celulele moarte, puncta negre si alte impuritati. 

De ce sa cheltuiesti sume mari de bani pe produse cosmetice de exfoliere cand poti folosi atat pentru corp cat si pentru fata un simplu sapun natural cu cafea?


Iata si o lista de ingrediente cancerigene pe care trebuie sa le evitam:



Benzoyl Peroxide, folosit in compozitia produselor anti-acneice, este considerat un posibil declansator de tumori. Poate produce distrugeri ale AND-ului atat la oameni cat si la alte mamifere. De asemena inhalarea acestei substante este toxica. Este iritatant pentru ochi, piele si aparatul respirator. 
DEA( Diethanolamine), MEA( Monoethanolomine), & TEA( Triethanolamine), folosite ca amplificatori de spuma, produc iritatii la nivelul pielii/ochilor si cauzeaza dermatite de contact. Aceste substante sunt absorbite cu usurinta prin piele apoi asimilate in corp si creier.
Dioxina. Nu apare niciodata in lista de ingredient. Este frecvent intalnita in  produsele cu efect antibacterial: triclosan, emulsifianti, PEGs si agenti de curatare si spumare precum SLS - Sodium Laureate Sulfate. Dioxina provoaca cancerul, reduce imunitatea, provoaca tulburari la sistemul nervose, avorturi spontane si malformatii la nastere.
DMDM Hydantoin & UREA ( Imidazolidinyl), doi conservati care elibereaza formaldehida, substanta ce poate provoca dureri articulare, cancer, reactii la nivelul pielii, alergii, depresii, dureri de cap, dureri in piept, infectii auriculare, oboseala cronica, ameteli si insomnie.
FD & Culoare si Pigment: culorile sintetice obtinute din gudron de carbune contin saruri de metale grele, care se depoziteaza sub forma de toxine in piele cauzand sensibilitate/iritatii la nivelul pielii. Absorbtia poate cauza epuizarea oxigenului si moartea. Studiile pe animale au demonstrat ca aproape toate sunt cancerigene.
Parabenii( Metyl, Butyl, Ethyl, Propyl): sunt folositi ca si conservanti. Acestia nu sunt intotdeauna trecuti pe etichete. Sunt folositi in deodorante si alte produse pentru ingrijirea pielii, au fost descoperiti in tumorile de cancer de san. Pot contribui la sterilitatea barbatilor, dezechilibre hormonale la femei si pubertate precoce.
PEG( Polyethylen Glycol) este realizat prin etoxilarea Propilen Glicolului. Niveluri foarte crescute de dioxina au fost descoperite in toate produsele rezultate in urma procesului de etoxilare. Acesta ingredient este intalnit in orice, inclusiv in produsele de ingrijire personala, in produsele pentru bebelusi si produsele pentru protectie solara.
Phthalates s-au fost descoperit in multe produse, de obicei nefiind prezenti pe etichete. Ca urmare a folosirii frecvente apar afectiuni ale ficatului si rinichilor, defecte la nastere, scaderea numarului de spermatozoizi si cresterea sanilor mai devreme la fetite si baieti.
Propylene Glycol(PG) si Butylene Glycol sunt produse derivate din petrol si sunt considerate atat de periculoase, incat este necesara folosirea unor manusi, costume de protectie, ochelari de protectie si echipament de care nu se poate scapa decat prin ingropare. EPA ( Agentia de Protectie a mediului USA) a emis avertismente privind contactul lor cu pielea pentru a preveni malformatii ale creierului, ficatului si rinichilor.
Sodium Lauryl Sulfate( SLS) si Sodium Laureate Sulfate( SLES) sunt folosite in spalatoriile auto, curatarea podelelor din atelierele auto, ca degresanti pentru motoare si in 90% dintre produsele pentru ingrijire personal ape baza de spuma. Pot provoca iritatii oculare, depresii, respiratie greoaie, diaree, iritatii la nivelul pielii si chiar moartea.
Chimicalele din filtrele solare: Avobenzone, benzphenone, ethoxycinnamate, 4-Aminobenzoic acid, sunt cele mai folosite ingredient, ele fiind cunoscute ca generatori de radicali liberi despre care se crede ca altereaza ADN-ul sau pot duce la cancer. 
Triclosan este un ingredient antibacterial sintetic. EPA il are inregistrat ca pesticid si constituie un pericol pentru sanatatea omului si a mediului inconjurator. Este considerat a fi clorophenol , categorie de substante chimice responsabile de aparitia cancerului la oameni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu